Spring til indhold
Forside

Nyhed

Tidlige forårsbebudere: Årets første kandidater springer ud i København, Esbjerg og Aalborg

Lagt online: 12.02.2025

Det er fast tradition, at Det Tekniske Fakultet for IT og Design samt Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet inviterer til fælles vinterdimission i Aalborg for årets første kandidater. Således også i år, hvor mere end 50 kandidater fejres med musik, taler og diplomer.

Nyhed

Tidlige forårsbebudere: Årets første kandidater springer ud i København, Esbjerg og Aalborg

Lagt online: 12.02.2025

Det er fast tradition, at Det Tekniske Fakultet for IT og Design samt Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet inviterer til fælles vinterdimission i Aalborg for årets første kandidater. Således også i år, hvor mere end 50 kandidater fejres med musik, taler og diplomer.

Af David Graff, AAU Kommunikation & Public Affairs.
Fotograf: Anders Fast Nielsen. 

Da de sammen med familie og venner går ind ad døren til auditoriet på denne grå fredag, endnu uomtvisteligt februar, er de i princippet stadig studerende. Da de få timer senere forlader dimissionsfejringen i den lysende Innovate-bygning i Aalborg Øst, tager verden sig anderledes ud.

En side er vendt, studelivet overstået, og når festen er forbi, venter arbejdsmarkedet.

Overalt i verden er der en markant teknologisk udvikling i gang inden for bæredygtig energi, forsvarsteknologi, biobrændsler, nye fødevarer og så videre. Vores kandidater kommer med de nødvendige kompetencer til at føre an i den udvikling.

Prodekan for uddannelse på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet Olav Geil

Klar til arbejdsmarkedet

Med papir på de formelle kompetencer er dimittenderne klar til at møde arbejdsmarkedet som fx diplomingeniører i elektronik, globale forretningssystemer, vand og miljø eller veje og trafik. Som civilingeniører i mekanik og produktion, energiteknik og produktionsledelse. Eller som cand.scienter, cand.oeconer eller cand.polyter.

”Overalt i verden er der en markant teknologisk udvikling i gang inden for bæredygtig energi, forsvarsteknologi, biobrændsler, nye fødevarer og så videre. Vores kandidater kommer med de nødvendige kompetencer til at føre an i den udvikling”, siger Olav Geil, der er prodekan for uddannelse på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet.

”Og i kraft af vores problembaserede uddannelsesmodel på Aalborg Universitet er dimittenderne trænet i at samarbejde helhedsorienteret om opgaverne – det er der i dén grad også behov for”, mener han.

Dimissioner over hele landet 

Om det skyldes den sydligere placering eller ej, så sprang dimittenderne tidligere ud i både København og Esbjerg end i Aalborg. I København modtog ni dimittender deres diplomer d. 29, januar, mens det dobbelte antal trykkede dekanen på næven to dage senere i Esbjerg.

Denne fredag i Aalborg leverer institutternes studieledere samt prodekaner for de to fakulteter både diplomer og håndtryk til 56 dimittender. AAU Big Band står for underholdningen mellem talerne og inden pindemadderne.

Direktør Henrik Andersen fra Inropa A/S er årets særligt inviterede festtaler, og han leverer det sidste gode råd, dimittenderne får, mens de stadig kan kalde sig studerende:

”Når I forlader denne bygning, har I ikke kun en uddannelse med – I bærer qua jeres ekspertise også et ansvar for at inspirere og være innovative, når I gennem samarbejde med kolleger skal løse de komplekse udfordringer, I kommer til at møde i en verden, der udvikler sig hastigt.”

Sidste stop inden champagnen og knuserne fra venner og familie er også en fast tradition: Siemens Fonden uddeler legater. To grupper af studerende får legater i Aalborg, mens en gruppe i Esbjerg får samme ære.

  • En gruppe på ni studerende fra Institut for Kemi og Biovidenskab modtager et legat til indkøb af genetisk materiale til implementering i en mikrobiel produktionsstamme til fremstillingen af en ny type af bæredygtige organiske thin-film solceller.
  • Fire studerende fra BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø modtager et legat til at anskaffe et luftpermeameter til at revolutionere tests af biobaserede materialers egenskaber.
  • Og endelige bliver fire studerende fra Institut for Energi begavet med et legat til at indkøbe to modemmer til brug i udviklingen af et såkaldt ”autonomous underwater vehicle” (AUV).